Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala (180 osp)

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat toimivat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä toisella asteella. Työ voi olla myös muuta tukemista ja ohjaamista, kuten henkilökohtaisena avustajana toimimista.

Opintojen aikana opit toimimaan ammatillisesti kasvatus- ja ohjausalalla, ohjaamaan erilaisia oppijoita ja oppimisprosessia, vastaamaan tuen tarpeisiin oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan aamu- ja iltapäivätoimintaa. Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Tutkintoa täydennetään tarvittaessa valinnaisilla tutkinnonosilla, joita ovat esimerkiksi etsivässä työssä toimiminen, kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimiminen tai suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus.

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti oppisopimuksella tai monimuoto-opintoina. Opintojen kesto on n. 1,5–2 vuotta henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen. Lähiopetuspäiviä on n. 3 päivää kuukaudessa.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteet löytyvät ePerusteista.

Opintomaksu koko tutkinnon osalta 350 e.

Tee hyvä päätös ja hae opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalalle Haapaveden opistoon! Koulutukseen on jatkuva haku.

Hae opiskelemaan

Yhteystiedot

Opiskelijahakuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin.

ApulaisrehtoriKeskimaa Sarisari.keskimaa@haapop.fi+358408680314