Tutustu vapaan sivistystyön koulutustarjontaamme

Vapaa sivistystyö tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden oppia uutta ja kehittyä monipuolisesti. Koulutusten avulla voit vaikkapa laajentaa ammatillista osaamistasi tai opetella täysin uusia taitoja. Vapaa sivistystyö ei rajoitu pelkästään oppimiseen, vaan se tarjoaa myös mahdollisuuden luovuuden ja ilmaisun löytämiseen. Se kannustaa yhteisöllisyyteen ja verkostoitumiseen. Pääset osaksi inspiroivaa oppimisyhteisöä, jossa kohtaat samanhenkisiä ihmisiä ja jaat heidän kanssaan ajatuksia. Vapaan sivistystyön koulutukset eivät ole tutkintoon johtavia koulutuksia, ja ne ovat pituudeltaan tyypillisesti ammatillisia koulutuksia lyhyempiä.

Tarjolla olevat kurssit

Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille

Haapaveden opiston suomen kielen kurssilla panostetaan aktiiviseen oppimiseen ja käytännön harjoituksiin. Kurssilla pääset tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin. Opit ymmärtämään suomen kielen käyttöä eri tilanteissa ja saat arvokasta tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta.

Opistovuosi oppivelvollisille

Suomen kielen intensiivikurssit 2024

Haluatko oppia suomen kieltä nopeasti ja tehokkaasti? Olet vähintään 18-vuotias, luku- ja kirjoitustaitoinen sekä hallitset latinalaisen kirjaimiston. Tule Haapaveden Opistoon Suomen kielen intensiivikurssille! Kurssi kestää 8 viikkoa.

Laulun mestarikurssit 3.-5.5.2024

Soile Isokosken, Markku Liukkosen ja Veikko Kiiverin laulun mestarikurssit, Markus Vaara piano.

Kurssilla opiskelija saa ohjausta valitsemansa yksinlaulun tai aarian esittämiseksi. Kurssilla harjoiteltavat kappaleet esitetään ohjelman mukaisessa konsertissa sunnuntaina 5.5. Jedun salissa klo 16.00.

Ilmoittautuminen 26.4.2024 mennessä.

37. Haapavesi Folk -kurssi 24.-28.6.2024

YLEISTÄ KURSSEISTA

Kurssit
Opisto pidättää oikeuden kurssin muutoksiin.
Järjestämme kaikille avoimia, yleissivistäviä ja osaamista syventäviä lyhytkursseja ympäri vuoden sekä viikolla että viikonloppuisin. Kursseille tunnusomaisia piirteitä ovat tietyille ikäryhmille tai tiettyyn aiheeseen suunnatut kurssit, jotka kestävät 2-5 päivää.

Kurssien toteutusaikataulu ja -paikka
Kurssien toteutusaikataulu ja -paikka ilmoitetaan kurssiesitteessä. Kurssien toteutuspaikka on pääsääntöisesti Haapaveden Opiston tilat Haapaveden keskustassa. Poikkeuksista ilmoitetaan kurssiesitteessä. Kurssiesite julkaistaan vähintään opiston kotisivuilla.
Kaksi tai kolmipäiväiset viikonloppukurssit järjestetään pääsääntöisesti seuraavan aikataulun sisällä
perjantaina n. klo 17-21
lauantaina n. klo 9-17
sunnuntaina n. klo 9-15 (huoneiden luovutus klo 12.00)
Kurssikohtainen aikataulu riippuu kurssin tuntimäärästä.

Kurssille ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen voi tiedustella peruutuspaikkoja. Kurssit ovat kaikille avoimia ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kurssiesitteessä toisin mainita.

Kurssille osallistumisen peruuttaminen
Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Mahdollinen peruminen on tehtävä 14 vuorokautta ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin tulleista peruuntumisista peritään 50% kurssihinnasta. Mikäli peruutus jätetään kokonaan tekemättä, peritään koko kurssin osallistumismaksu majoitus- ja ruokailukustannuksineen.

Kurssin peruuttaminen
Opisto pidättää oikeuden peruuttaa kurssi, jos osallistujamäärä jää alle ilmoitetun minimimäärän. Kurssin peruuttamisesta ilmoitetaan viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista. Ennakkoon maksettu kurssimaksu palautetaan opiskelijalle kurssin peruuntuessa tai jos opiskelija ei voi osallistua kurssille opiston kurssiin tekemän muutoksen takia (esim. kurssin kokoontumisaikojen muuttuessa).

Kurssimaksu
Kurssimaksu laskutetaan kurssista riippuen ennakkoon tai kurssin jälkeen. Kurssihinta määräytyy kurssikohtaisesti ja kerrotaan kurssiesitteessä. Hinta muodostuu opetuksesta, kurssimateriaalikustannuksista, ruokailuista sekä mahdollisista majoituskustannuksista.

Hae opiskelemaan

Yhteystiedot

Opiskelijahakuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin.

ApulaisrehtoriKeskimaa Sarisari.keskimaa@haapop.fi+358408680314
KoulutuspäällikköTörmä Tiina tiina.torma@haapop.fi+358408682266