Haapaveden Opisto

Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Haapaveden Opisto antaa sekä ammatillista että yleissivistävää koulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa.

Yleisesittely

Nuorisotyön koulutusta olemme tarjonneet jo lähes viisikymmentä vuotta, ja kirjasto- ja kulttuurialan sekä Suomen kielen ja kulttuurin opetusta yli kymmenen vuotta. Kansanmusiikkikursseja Haapaveden Opistolla on järjestetty jo 30 vuotta. 

Opiston henkilökunnalla on vahva osaaminen hanketoiminnassa ja verkosto- ja hankeyhteistyössä. Opisto on laajasti verkostoitunut ja monialainen yhteistyökumppani. Haapaveden Opisto tarjoaa opiskelijoille ja vieraille myös hyvät puitteet majoittumiseen ja ruokailuun. 

Strategia

Viereisessä kuvassa on Haapaveden Opiston strategia vuosille 2024 – 2027. Strategiassa on määritelty muun muassa visio, toiminta-ajatus, arvot sekä strategiset tavoitteet

Haapaveden Opiston historia

Haapaveden Opiston – alkuperin Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja vuosina 1926-1981 Haapaveden kansanopisto – syntyyn vaikutti ratkaisevasti lääkintöneuvos Konrad ReijoWaara (aik. Relander), joka asui piirilääkärinä ollessaan Haapavedellä. ReijoWaaran muuttaessa Ouluun hän lahjoitti Haapaveden talonsa, Väinölän, kansanopiston ensimmäisiksi toimitiloiksi.

Kansanopistoliikkeen isän, tanskalaisen N.F.S. Grundtvigin, mallin mukainen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansanopisto aloitti työnsä Haapavedellä 2. päivänä marraskuussa 1896 omistajanaan kannatusyhdistys.

Haapaveden Opiston entinen päärakennus ”Lönninkartano” on Suomen ensimmäisen oman arkkitehtitoimistonsa perustaneen naisarkkitehdin, Wivi Lönnin, v. 1917 suunnittelema. Jatkosodan aikaan siinä toimi sotasairaala. Nykyisin kartano toimii opiskelija-asuntolana ja siellä sijaitsee myös juhlasali sekä Lounasravintola Wiivinsali.

Hallitus

Haapaveden Opiston kannatusyhdistys ry:n hallitus toimii samalla Haapaveden Opiston johtokuntana.

Hallituksen / Johtokunnan jäsenet 2024 alkaen:

Aaltonen Helenajäsen
Anttila Katariinajäsen
Haapakoski Marjaanajäsen
Keskimaa Saripöytäkirjanpitäjä
Kielinen Markopuheenjohtaja
Kolehmainen Marjojäsen
Leiviskä Mattijäsen
Muhos Mattivarapuheenjohtaja
Paso-Hietala Erjajäsen
Toppinen Irajäsen
Vehkaperä Mirjajäsen
Veikkola Heidijäsen
Vähäaho Tanjajäsen
Åvist Marikaesittelijä

Yhteystiedot

Opistoon liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin.