Ohjeita ohjelmistojen käyttöön

Opiskeluja varten tarvitset muutamia ohjelmia käyttöösi helpottamaan arkeasi opiskelijana. Täältä löydät ohjeita seuraavien ohjelmien käyttöön:

Slice – opiskelijakortti

Haapaveden Opiston opiskelijana olet oikeutettu ilmaiseen digitaaliseen opiskelijakorttiin, jolla voit julkisen liikenteen lisäksi lunastaa tuhansia opiskelijaetuja halki Suomen. Kortti on siis erittäin hyödyllinen ja se kannattaa ottaa heti käyttöön jo opintojen alkaessa.

Kortteja on kahdenlaisia, sininen ja vihreä. Päätoimiset opiskelijat saavat muiden opiskelijaetujen lisäksi sinisellä Slice-kortilla myös Matkahuollon ja VR:n opiskelijaedut käyttöönsä. Slice-korttisi on vihreä mikäli opiskelet osa-aikaisena tai olet oppisopimusopiskelija. Mikäli saat mielestäsi väärän värisen kortin, ota yhteys Opintotoimistoon.

Slice-kortin käyttöönotto:

1.Anna Wilmassa lupa tietojesi siirtoon Slicelle. Mene kohtaan lomakkeet, valitse Omien perustietojen muuttaminen, ja laita rasti kohtaan ”Annan luvan tietojeni siirtoon Slice.fi :lle. Tietosi siirtyvät tunnin sisällä Slicelle. 

2. Toimita valokuvasi itsestäsi opintotoimistolle tai lataa valokuvasi opiskelijakorttia varten, sekä tilaa opiskelijakortin aktivointikoodit. Ohessa valokuvanlisäyslomakkeen linkki: Slice.fi Voit täyttää tiedot ja ladata valokuvan. Hetken kuluttua saat sähköpostiin Slicen aktivointikoodit, joilla voi kirjautua sovelluskaupasta löytyvään Slice.fi sovellukseen.  

3. Kun valokuvasi on toimitettu joko opintotoimistolle tai olet ladannut sen lomakkeen kautta, saat hetken kuluttua Sliceltä sähköpostia, jossa on aktivointitunnukset omalle kortillesi. Viesti tulee henkilökohtaiseen osoitteeseesi, jonka olet ilmoittanut Wilmaan.

4. Lataa Slice.fi-sovellus omasta sovelluskaupastasi, ja kirjaudu sisään saamillasi aktivointitunnuksilla. 

5. Kortti on valmis. Nauti opiskelijaelämästä, ja hyödynnä tuhannet opiskelijaedut läpi Suomen! 

Mikäli vaihdat puhelinta ja tarviset uudet tunnukset:

Voit nollata itse tunnuksesi osoitteessa slice.fi/resetoi. Kirjoita sähköpostiosoitekenttään sama osoite, jonka olet ilmoittanut Wilmassa henkilökohtaiseksi osoitteeksi. Se on joko koulun sähköpostiosoite tai muu sähköpostiosoitteesi. Saat hetken kuluttua sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla saat uudet aktivointitunnukset. 

Katso myös esittelyvideo Haapaveden opiston digitaalisesta opiskelijakortista:

Wilma

Wilmassa opiskelijat voivat valita kursseja, seurata suorituksiaan, lukea tiedotteita ja viestiä opettajien kanssa. Opettajat puolestaan syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot. Opiskelijoiden huoltajilla on mahdollisuus seurata ja selvittää Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestiä opettajien kanssa ja lukea koulun tiedotteita.

Voit aloitttaa Wilman käyttöönoton tästä sen jälkeen kun olet saanut oppilaitokseltasi avainkoodin. Kun olet saanut oppilaitoksesta avainkoodin, tee tunnukset tämän linkin kautta.

Yhteystiedot

Ohjelmiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin:

Lehtori, opinto-ohjaajaHumalainen Pirjopirjo.humalainen@haapop.fi+358408682260
KoulutussihteeriArvio Jaanajaana.arvio@haapop.fi+358408682290