Haapaveden Opistolla asut lähellä luontoa ja palveluita

Haapaveden Opisto tarjoaa opiskelijoille hyvät puitteet majoittumiseen ja ruokailuun. Opistolla on kolme asuntolaa, joissa on yhteensä 80 majoituspaikkaa. Luonnonläheinen opisto sijaitsee Haapaveden kaupungin keskustassa. Opistoa vastapäätä on kauppa ja toisella puolella opiskelija-asuntolaa on kaunis järvimaisema.

Sisäoppilaitokseen muuttaminen

Haapaveden Opisto kansanopistona on sisäoppilaitos eli internaatti. Opiskelijat siis asuvat opistolla opintojensa ohella. Hyvin monelle omillaan asuminen on täysin uutta ja siksi opiston henkilökunta auttaa myös opiskelijaa astumaan kohden itsenäistä elämää. Tavoitteena on toimia yhdessä nuoren ja tarvittaessa hänen vanhempiensa sekä muun verkoston kanssa nuoren tavoitteiden saavuttamiseksi.

Opistolla on yhteisökasvattaja ohjaamassa opiskelijoita monenlaisten harrastusten pariin sekä apuna mm. asumiseen ja arjen taitoihin liittyvissä asioissa. Sisäoppilaitoksella aikuinen on opiskelijan tukena oppituntien ulkopuolellakin.

Opistolla on kolme asuntolaa, joissa on 80 majoituspaikkaa. Asuntolan huoneet ovat 1-2 hengen kalustettuja huoneita. Asuntoloiden keittiöissä on tarvittava varustus ruuanlaittoon, jääkaappi ja pakastin. Saunavuoro on asuntolassa viikoittain. Pyykinpesutilat ovat kaikkien käytettävissä. Lue lisää opiston tiloista

Harrastusmahdollisuudet

Opistolla on mahdollisuus monenlaisiin harrastuksiin. Opistolta löytyy muun muassa:

  • Bänditila
  • Kuntosali
  • Kirjasto
  • Biljardipöytä
  • Kaupungin liikuntahallilla: uimahalli ja kuntosali
  • Opiston liikuntahallivuoro eri pallopelejä varten

Näiden lisäksi vapaa-ajanohjelmassa on diskoja, retkiä, ostosreissuja ja yhteisiä ruuanlaittohetkiä (mm. grilli-iltoja). Opistolla on lisäksi yhteistä vapaa-ajantoimintaa Jedun opiskelijoiden kanssa (teatteripiiri, konsertit).

Asuntolahakemuslomake

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*

Mille ajalle haet majoitusta?

Hae opiskelemaan

Yhteystiedot

Opistolla asumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin:

Yhteisökasvattaja (majoitus)Eilola Päivipaivi.eilola@haapop.fi+358408682267