Hae opiskelemaan Haapaveden Opistolle!

Haapaveden Opisto tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää itseäsi monipuolisesti ja toteuttaa samalla omia intohimojasi. Opistolla opit uusia taitoja, kehität luovuuttasi ja olet samalla osa upeaa opiskelijayhteisöä muiden innostuneiden opiskelukavereidesi kanssa.

Haapaveden Opiston vahvuutena on myös sen upea sijainti luonnon keskellä. Voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja hyödyntää upeita ulkoilumahdollisuuksia. Tämä antaa sinulle tilaisuuden rentoutua ja löytää uutta inspiraatiota opiskeluun. Opiskeluiden lomassa voit tutustua erilaisiin harrastuksiin ja löytää niistä itsellesi täysin uusia mielenkiinnon kohteita.

Hakuohjeet

Haapaveden Opistolle haetaan ainoastaan jatkuvan haun lomakkeen kautta.

 • Täytä hakulomake. Hakulomakkeeseen ei tarvitse liittää todistuksia.
  • Valitse koulutus, johon haluat hakeutua
  • Siirrä se ostoskoriin painamalla +
  • Valitse ilmoittaudu/hakeudu
  • Vahvista sähköpostiosoitteesi
  • Pääset täyttämään hakulomakkeen
 • Pääsy/valintakokeet ja -haastattelut järjestetään erillisen aikataulun mukaisesti. Seuraava haastattelupäivä on 8.5.2024 . Ota sinne mukaan viimeisin koulutodistuksesi sekä mahdollisia muita todistuksia esim. harrastustoiminnasta. Saat tarkempia ohjeita pääsykokeista sähköpostilla.
 • Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viikon sisällä haastattelupäivästä. Kun saat tiedon valinnasta, saat samalla ohjeen opiskelupaikan vastaanottamisesta.
 • Muista ottaa opiskelupaikka vastaan.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon monimuotoryhmiin on avoimia opiskelupaikkoja. Varmista paikkasi ja jätä hakemuksesi jatkuvan haun lomakkeen kautta.

Tutustu koulutustarjontaamme

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus on portti parempaan tulevaisuuteen. Se tarjoaa sinulle asiantuntemusta ja taitoja, jotka ovat suoraan hyödynnettävissä työelämässä. Koulutuksemme ovat hyvin käytännönläheisiä, mikä tekee sinusta jo heti valmistuttuasi arvokkaan työntekijän.

Vapaan sivistystyön koulutus

Vapaan sivistystyön koulutukset tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi eteenpäin kannustavassa ilmapiirissä. Vapaan sivistystyön koulutukset eivät ole tutkintoon johtavia koulutuksia, ja ne ovat pituudeltaan tyypillisesti ammatillisia koulutuksia lyhyempiä.

Koulunuorisotyöntekijä Jani Oja

Lue opiskelijatarina:

Haapaveden Opistosta nuoriso- ja yhteisökasvattajaksi valmistunut Jani Oja työskentelee koulunuorisotyöntekijänä. Työnkuva on monipuolinen ja itsenäinen. Koulunuorisotyöllä edistetään yhteisöllisyyttä hyvinvointia sekä ehkäistään syrjäytymistä.

Yhteystiedot

Opiskelijahakuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin. Oulun opiskelijahakuun liittyen ole yhteydessä Erja Paso-Hietalaan tai Tiina Törmään.

ApulaisrehtoriKeskimaa Sarisari.keskimaa@haapop.fi+358408680314
KoulutuspäällikköTörmä Tiina tiina.torma@haapop.fi+358408682266
Lehtori, hakupalvelut, kv-toimintaRytinki Marjo-Riittamarjo-riitta.rytinki@haapop.fi+358408682255
Lehtori, opinto-ohjaajaHumalainen Pirjopirjo.humalainen@haapop.fi+358408682260