Hae opiskelemaan Haapaveden Opistolle!

Haapaveden opisto tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää itseäsi monipuolisesti ja toteuttaa samalla omia intohimojasi. Opistolla opit uusia taitoja, kehität luovuuttasi ja olet samalla osa upeaa opiskelija yhteisöä muiden innostuneiden opiskelukavereidesi kanssa.

Haapaveden opiston vahvuutena on myös sen upea sijainti luonnon keskellä. Voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja hyödyntää opiston tarjoamia ulkoilumahdollisuuksia. Tämä antaa sinulle tilaisuuden rentoutua ja löytää uutta inspiraatiota opiskeluun. Opiskeluiden lomassa voit tutustua lukuisiin erilaisiin harrastuksiin ja löytää niistä itsellesi täysin uusia mielenkiinnon kohteita.

Hakuohjeet oppivelvollisille

Haapaveden Opistolle haetaan ainoastaan jatkuvan haun lomakkeen kautta.

 • Täytä hakulomake. Hakulomakkeeseen ei tarvitse liittää (väli)todistusta.
  • Valitse koulutus, johon haluat hakeutua
  • Siirrä se ostoskoriin painamalla +
  • Valitse ilmoittaudu/hakeudu
  • Vahvista sähköpostiosoitteesi
  • Pääset täyttämään hakulomakkeen
 • Pääsykokeet ovat toukokuussa. Ota sinne mukaan viimeisin koulutodistuksesi sekä mahdollisia muita todistuksia esim. harrastustoiminnasta. Saat tarkempia ohjeita pääsykokeista sähköpostilla.
 • Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan kesäkuun alkupuolella. Kun saat tiedon valinnasta, saat samalla ohjeen opiskelupaikan vastaanottamisesta.
 • Muista ottaa opiskelupaikka vastaan.

Monimuoto-opiskelupaikkamme ovat tällä hetkellä täynnä. Seuraavat aloitukset ryhmissä ovat syksyllä 2023. Voit jättää hakemuksesi jatkuvan haun lomakkeen kautta. Seuraava haastattelupäivä on elokuussa.

HUOM! Voit tiedustella koulutusta oppisopimustoimiston kautta (esim. JEDU, OSAO, Ysao tai oman alueesi oppisopimustoimisto), jos työskentelet alan työpaikassa. Oppisopimusopiskelijoita mahtuu vielä ryhmiin.

Tutustu koulutustarjontaamme

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus on portti parempaan tulevaisuuteen. Se tarjoaa sinulle asiantuntemusta ja taitoja, jotka ovat suoraan hyödynnettävissä työelämässä. Koulutuksemme ovat hyvin käytännönläheisiä, mikä tekee sinusta jo heti valmistuttuasi arvokkaan työntekijän.

Vapaan sivistystyön koulutus

Vapaan sivistystyön koulutukset tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi eteenpäin kannustavassa ilmapiirissä. Vapaan sivistystyön koulutukset eivät ole tutkintoon johtavia koulutuksia, ja ne ovat pituudeltaan tyypillisesti ammatillisia koulutuksia lyhyempiä.

Yhteystiedot

Opiskelijahakuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin.

ApulaisrehtoriKeskimaa Sarisari.keskimaa@haapop.fi+358408680314
Lehtori, hakupalvelut, kv-toimintaRytinki Marjo-Riittamarjo-riitta.rytinki@haapop.fi+358408682255