Opiskele kasvatus- ja ohjausalan ammattilaiseksi

Haluatko työskennellä ihmisten kanssa? Onko sinulla halu kohdata, kuunnella, hyväksyä ja auttaa erilaisia ihmisiä? Toivotko tekeväsi tulevaisuudessa merkityksellistä työtä, joka voi muuttaa maailmaa? Opiskele kasvatus- ja ohjausalan ammattilaiseksi!

Haapaveden opisto tarjoaa monipuolista koulutusta kasvatus- ja ohjausalalla. Opistolla on erilaisia opinto-ohjelmia, jotka valmistavat opiskelijoita erilaisiin kasvatus- ja ohjaustehtäviin.

Kasvatus- ja ohjausalan koulutuksessa opiskelijat saavat perustiedot ja -taidot työskentelyyn esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja sosiaalialalla. Opintojen aikana käsitellään muun muassa varhaiskasvatusta, pedagogiikkaa, lasten ja nuorten kehitystä sekä kasvatustyön eri menetelmiä.

Haapaveden opisto pyrkii tarjoamaan käytännönläheistä opetusta, jossa opiskelijat saavat mahdollisuuden soveltaa oppimaansa käytännön työtehtävissä. Opiston tavoitteena on valmistaa ammattitaitoisia ja motivoituneita kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisia, jotka ovat valmiita työskentelemään erilaisissa kasvatus- ja ohjaustehtävissä.

Huom! Kasvatus- ja ohjausalalla noudatetaan humanistisen ja kasvatusalan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (Opetushallituksen määräys: OPH-5-2018, Valtioneuvoston asetuksen 673/2017 20 §:n perusteella). Tutustu terveydentilavaatimuksiin täällä.

Tee hyvä päätös ja hae opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalalle Haapaveden opistoon!

Tutustu kasvatus- ja ohjausalan koulutustarjontaamme

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto: nuoriso- ja yhteisöohjaus (180 osp)

Nuoriso- ja yhteisöohjaajat työskentelevät esimerkiksi nuoriso-, erityisnuoriso- ja perhekotityöntekijöinä sekä ohjaajina erilaisissa työpaikoissa. Tutkinto on mahdollista suorittaa työelämäpainotteisesti joko oppisopimuksella tai koulutussopimuksella monimuoto-opintoina.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto: varhaiskasvatus ja perhetoiminta (180 osp)

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalalta valmistuu lastenohjaajia, jotka työskentelevät kasvatus- ja ohjaustehtävissä huolehtien lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tutkinto on mahdollista suorittaa työelämäpainotteisesti joko oppisopimuksella tai koulutussopimuksella monimuoto-opintoina.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto (150 osp)

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat toimivat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä toisella asteella. Työ voi olla myös muuta tukemista ja ohjaamista, kuten henkilökohtaisena avustajana toimimista. Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti oppisopimuksella tai koulutussopimuksella monimuoto-opintoina.

Hae opiskelemaan

Yhteystiedot

Opiskelijahakuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin.

ApulaisrehtoriKeskimaa Sarisari.keskimaa@haapop.fi+358408680314
KoulutuspäällikköTörmä Tiina tiina.torma@haapop.fi+358408682266