Opiskele tieto- ja kirjastopalvelujen ammattilaiseksi

Ovatko kirjat ja kulttuuri lähellä sydäntäsi? Haluatko työskennellä kirjastossa tai kulttuurialan työpaikassa? Näetkö itsesi taitavana asiakaspalvelijana ja kulttuurin monitaitajana? Opiskele tieto- ja kirjastopalvelujen ammattilaiseksi!

Haapaveden opisto saat monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta tieto- ja kirjastopalvelualalla. Opiston tieto- ja kirjastopalvelualan koulutuksessa opiskelijat saavat perustiedot ja -taidot työskentelyyn erilaisissa kirjastoissa, tietopalvelukeskuksissa ja informaatioalan tehtävissä.

Opintojen aikana käsitellään muun muassa kirjasto- ja informaatiopalvelujen perusteita, kirjastonhoitoa, tiedonhaun menetelmiä sekä digitaalisten aineistojen hallintaa. Opiskelijat saavat myös käytännön kokemusta erilaisista kirjasto- ja informaatioalan työtehtävistä.

Haapaveden opisto tarjoaa opiskelijoilleen ajantasaista tietoa alan kehityksestä ja mahdollisuuksista. Opintojen avulla opiskelijat voivat kehittää tieto- ja viestintätekniikan taitojaan sekä hankkia valmiuksia työskennellä erilaisissa tietopalvelualan tehtävissä.

Haapaveden ammattitutkinto opiskelijana nautit monista opiskelijoille kuuluvista eduista kuten vaikkapa kampuksen hyvistä harrastusmahdollisuuksista. Lisäksi opetus, internaatissa asuminen sekä ruokailu ovat perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tee hyvä päätös ja hae opiskelemaan tieto- ja kirjastoalalle Haapaveden opistoon!

Tutustu tieto- ja kirjastoalan koulutustarjontaamme

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) kirjasto- ja kulttuurialan painotuksella (180 ops)

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) kirjasto- ja kulttuurialan painotuksella antaa valmiudet toimia esimerkiksi kirjastovirkailijana, kirjastosihteerinä, tietopalvelusihteerinä, tietopalveluassistenttina tai kulttuurisihteerinä. 

Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto – kirjastopalvelujen osaamisala (150 osp)

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät tieto- ja kirjastopalvelualalla tai joilla on jo alan työkokemusta. Opintojen aikana opit joustavaa ja monipuolista asiakaspalvelua sekä toimimaan ammattilaisena työyhteisössä. Lisäksi opiskelet taitavaksi tiedonhankinnan ja sen ohjauksen asiantuntijaksi.

Hae opiskelemaan

Yhteystiedot

Opiskelijahakuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin.

ApulaisrehtoriKeskimaa Sarisari.keskimaa@haapop.fi+358408680314
KoulutuspäällikköTörmä Tiina tiina.torma@haapop.fi+358408682266